/klarna-faqs/

Klarna FAQs

Wie is Klarna?                                                
-
add

Wie is Klarna?
Klarna is een Zweedse betalingsdienstaanbieder die de end-to-end verantwoordelijkheid voor uw betaling op zich neemt. Klarna is de aanbieder van vlotte betalingen aan meer dan 200.000 online winkels. Meer dan 85 miljoen consumenten wereldwijd hebben Klarna vertrouwd om hun betalingen veilig af te handelen.

Kom ik in aanmerking voor Later betalen in 3 renteloze termijnen?            
-
add
Om gebruik te kunnen maken van 3 renteloze termijnen moet u ten minste 18 jaar oud zijn. Hoewel deze optie veel wordt gepromoot, is later betalen in 3 renteloze termijnen afhankelijk van uw financiële omstandigheden. Wanneer u kiest voor 3 renteloze termijnen, heeft onze beoordeling geen invloed op uw kredietwaardigheid.
Wat moet ik opgeven als ik een aankoop doe?                       
-
add

Als u met Klarna een aankoop wilt doen via Pay later in 3 rentevrije termijnen, moet u uw mobiele telefoonnummer, e-mailadres, huidige factuuradres en een bankpas of creditcard opgeven. Het mobiele nummer is nodig voor het geval wij u moeten bereiken. Alle communicatie wordt naar uw e-mailadres gestuurd. Het is erg belangrijk dat u ons de juiste gegevens geeft, omdat u anders uw betalingsschema en eventuele bijgewerkte bestelinformatie niet zult ontvangen.

Waarom heb ik geen aanbod gekregen Betaal later in 3 renteloze termijnen?               
-
add

Hoewel later betalen in 3 renteloze termijnen op grote schaal wordt gepromoot, is het niet altijd overal beschikbaar. De betaaloptie Betaal later in 3 renteloze termijnen wordt automatisch gegenereerd door algoritmen die afhankelijk zijn van een aantal factoren, waaronder adresgegevens, gegevens van de kaarthouder, het bedrag van de bestelling, de online winkel, eerdere bestelgeschiedenis en de beschikbaarheid van artikelen.

Wat gebeurt er als ik mijn bestelling annuleer of terugstuur?                             
-
add
Zodra Nextbase uw annulering/teruggave heeft aanvaard, zal Klarna alle toekomstige geplande betalingen annuleren en alle verschuldigde bedragen terugbetalen. De terugbetaling wordt onmiddellijk weergegeven in de Klarna-app.
Ik ben gevraagd om naar de Klarna site te gaan. Is dit correct?             
-
add
U kunt al uw Klarna-aankopen en betalingsschema bekijken in de Klarna-app of door in te loggen op Klarna.com/uk.
Kan ik vóór de vervaldatum betalen?                 
-
add
Ja. Ga gewoon naar de Klarna app of log in op Klarna.com/uk en betaal vervroegd af.
Wat gebeurt er met mijn afschrift, als ik de goederen heb geretourneerd?                         
-
add

Zodra Nextbase de retourzending (gedeeltelijk of volledig) heeft ontvangen en u hiervan een bevestiging heeft ontvangen, ontvangt u van Klarna een bijgewerkte afrekening met een aangepast betalingsschema indien u een gedeeltelijke retourzending heeft gedaan. Bij een volledige retournering zullen wij alle geïnde betalingen terugstorten en alle toekomstige geplande betalingen annuleren. U kunt de status van uw bestelling altijd volgen in de Klarna-app.

Ik heb mijn bestelling geannuleerd. Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terug krijg?        
-
add

Zodra de winkel uw annulering of uw retourzending heeft geregistreerd, zal de terugbetaling binnen 5-7 werkdagen worden verwerkt.

Ik heb geen e-mail ontvangen met mijn afschrift/betalingsinformatie.            
-
add
U kunt inloggen in de Klarna-app of op www.klarna.com/uk , waar u al uw bestellingen en informatie over uw betalingsschema vindt.
Hoe werkt Later betalen in 3 rentevrije termijnen?  
-
add

Betaal later in 3 rentevrije termijnen stelt u in staat om de kosten van uw aankoop te spreiden over 3 gelijke betalingen. De betaling voor elke termijn wordt automatisch geïncasseerd van de debet- of kredietkaart die u bij het afrekenen hebt ingevoerd. Uw eerste termijn wordt geïnd wanneer uw bestelling wordt bevestigd door
Nextbase en de termijnen 2 en 3 worden respectievelijk 30 en 60 dagen later gepland. U kunt het schema van uw betalingen altijd volgen in de Klarna-app.

Hoe kan ik mijn kansen vergroten om geaccepteerd te worden voor Pay later in 3 renteloze termijnen?
-
add

Klarna is uniek en biedt Betaal later in 3 rentevrije termijnen aan op basis van een aantal factoren, zoals de waarde van de bestelling, eerdere bestelgeschiedenis en artikelbeschikbaarheid. Als u 18 jaar of ouder bent, kunt u uw kansen om Pay later in 3 rentevrije termijnen aangeboden te krijgen vergroten door ervoor te zorgen dat u uw volledige naam en juiste adresgegevens vermeldt en verzendt naar uw geregistreerde factuuradres. Alle bestellingen worden individueel beoordeeld. Het feit dat een betaalmethode van Klarna al eerder is geaccepteerd, betekent niet dat deze voor iedere bestelling zal worden aangeboden en als deze wordt geweigerd, betekent dit niet dat deze voor alle toekomstige bestellingen zal worden geweigerd.

Zal er een kredietonderzoek naar mij worden gedaan?                                     
-
add

Klarna kan zogenaamde niet-geregistreerde onderzoeken (of zachte kredietonderzoeken) uitvoeren die geen invloed hebben op de kredietscores en alleen zichtbaar zijn voor u en Klarna, maar niet zichtbaar voor andere kredietverstrekkers. Noch Klarna noch Nextbase voeren kredietonderzoeken naar u uit die uw kredietwaardigheid kunnen beïnvloeden.

Wat zijn mijn betalingsmogelijkheden bij Klarna?                                     
-
add

De betaling van uw Pay later in 3 renteloze termijnen wordt automatisch geïncasseerd van de debet- of creditcard die u bij het afrekenen hebt opgegeven. De eerste betaling wordt geïnd wanneer de bestelling wordt bevestigd. De tweede en derde termijn worden respectievelijk 30 en 60 dagen na de eerste termijn geïncasseerd. U kunt het schema van uw betalingen altijd volgen in de Klarna app.

Wat gebeurt er als ik mijn bestelling niet betaal?                                          
-
add

Klarna zal automatisch proberen uw betaling voor uw aankoop bij Nexbase in 3 renteloze termijnen te innen van de debet- of kredietkaart die u bij de checkout hebt ingevoerd. Als wij niet in staat zijn uw betaling te innen op de geplande vervaldatum, zal Klarna twee dagen later nog één poging doen om
betaling automatisch te innen. Indien deze laatste betalingspoging mislukt, zal Klarna u een rekening sturen voor het volledige openstaande orderbedrag dat 15 dagen later opeisbaar wordt. Klarna zal u twee dagen van tevoren op de hoogte stellen wanneer een betaling verschuldigd is en u kunt altijd de vervaldatum in Klarna app in de gaten houden wanneer het u uitkomt. Uw kredietscore wordt niet beïnvloed door het gebruik van Klarna's 'Betaal later in 3 termijnen' product, zelfs als u niet op tijd heeft betaald.

Zijn mijn betalingsgegevens veilig?            
-
add
Betalingsinformatie wordt veilig verwerkt door Klarna. Er worden geen kaartgegevens doorgegeven aan of bewaard door Nextbase. Alle transacties vinden plaats via verbindingen die beveiligd zijn met de recentste beveiligingsprotocollen volgens de industrienorm.
Heb je mijn betaling ontvangen?             
-
add
Klarna zal u via e-mail en push notificatie van de Klarna app op de hoogte stellen wanneer een betaling verschuldigd is en wanneer deze succesvol is geïncasseerd, of in het onwaarschijnlijke geval dat uw betaling mislukt. Als een betaling is geïnd maar u geen betalingsbevestiging hebt ontvangen, kunt u altijd de status van uw bestelling en betalingen controleren in de Klarna-app of door in te loggen op www.klarna.com/uk .
Ik heb een verklaring ontvangen, maar ik heb mijn goederen nog niet ontvangen.  
-
add

Als uw goederen niet zijn ontvangen, bel dan Nextbase om de status van uw bestelling en levering te controleren. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Klarna zodat wij de vervaldatum van uw betaling kunnen uitstellen of de bestelling in de Klarna-app in de wacht kunnen zetten terwijl u wacht op de goederen.

Ik heb om een terugbetaling gevraagd. Hoe zal ik terugbetaald worden?                           
-
add

Restituties zullen worden teruggestort op de debet- of creditcard die oorspronkelijk bij het afrekenen is ingevoerd.

Ik heb nog vragen over de betaling, hoe kan ik u bereiken?            
-
add
Bezoek de Klarna app of Klarna's Klantenservice pagina voor een volledige lijst met FAQ's, live chat en telefonische opties.