Hoog dynamisch bereik

Hoog dynamisch bereik

Wat is HDR?

Bij High Dynamic Range (HDR) wordt het contrast in een beeld verbeterd, terwijl de helderheid behouden blijft. HDR verbetert de beeldkwaliteit met een beter contrast, een grotere helderheid en versterkt de waargenomen kleuren, waarbij meerdere beelden met verschillende belichtingen worden genomen om de beste resultaten te verkrijgen.

HDR High Dynamic Range (HDR) gaat over het verbeteren van het contrast in een beeld met behoud van helderheid. HDR verbetert de beeldkwaliteit met een beter contrast, een grotere helderheid en versterkt de waargenomen kleuren, waarbij meerdere beelden met verschillende belichtingen worden genomen voor de beste resultaten.

Helder zonlicht

HDR-beelden kunnen een groter bereik aan luminantieniveaus laten zien dan kan worden bereikt met alleen Standard Dynamic Range (SDR) in veel scènes in de praktijk met zeer helder, direct zonlicht tot extreme schaduw. Dit wordt vaak bereikt door verschillende, smallere bereiken en belichtingen van hetzelfde gebied vast te leggen en vervolgens te combineren.

Verschillen in belichtingswaarde (EV)

Bij Dash Cams wordt het dynamisch bereik gemeten in verschillen in belichtingswaarde (EV). Een toename van één EV staat voor een verdubbeling van de hoeveelheid licht. Omgekeerd staat een vermindering van één EV voor een halvering van de hoeveelheid licht. Daarom vereist het onthullen van details in de donkerste schaduwen hoge belichtingen, terwijl het behoud van details in zeer lichte situaties zeer lage belichtingen vereist. De meeste Dash Cams kunnen dit bereik van belichtingswaarden binnen een enkele opname niet leveren, vanwege hun lagere dynamische bereik.

Deze verbetering van de dashcam-modellen in het hogere segment zorgt voor scherpe beelden met zo veel mogelijk details die worden vastgelegd in de meest uiteenlopende weers-, licht- en wegomstandigheden. De functie zorgt ervoor dat beelden die in alle omstandigheden zijn gemaakt, kunnen worden gebruikt als een onafhankelijke getuige bij verzekeringsclaims.

Dashcams met hoog dynamisch bereik (HDR)

Uitverkocht